City Event polsstokhoogspringen

Update 25-3-2020: vanwege de maatregelen rondom het coronavirus gaat het city event op 21 juni helaas niet door. We onderzoeken samen met de gemeente Hilversum of het evenement op een later tijdstip door kan gaan.

Sinds een aantal jaar worden er steeds meer atletiekwedstrijden op bijzondere plekken georganiseerd. Zo werden tijdens de EK Atletiek 2016 in Amsterdam de onderdelen speer- en discuswerpen op het Museumplein gehouden. In navolging hiervan organiseert de Gooise Atletiek Club (GAC), met de gemeente Hilversum als partner, een polsstokhoogspringwedstrijd van topniveau in het centrum van Hilversum. De Atletiekunie heeft deze wedstrijd toegevoegd aan de Urban Atletics Series. De wedstrijd zal gratis toegankelijk zal zijn voor alle geĆÆnteresseerden.

Speciaal voor deze gelegenheid haalt GAC een officiƫle aanloopbaan vanuit Duitsland naar Nederland. Deze aanloopbaan voldoet aan alle eisen van World Athletics (WA). Behaalde hoogtes zullen dus officieel erkend zijn. Dit maakt het mogelijk om ook limietpogingen voor internationale toernooien op deze wedstrijd te doen.

Wedstrijdinformatie

Het evenement bestaat uit een vrouwen- en een mannenwedstrijd. Zowel de vrouwen- als de mannenwedstrijd bestaat uit een maximum aantal van 12 deelnemers. De inschrijving vindt plaats via de website Atletiek.nu. Toelating van de atleten is op basis van behaalde prestaties. De organisatie heeft de mogelijkheid om wildcards aan GAC-atleten te verstrekken met een maximum van 3 per wedstrijd.

Prijzengeld

Bij dit evenement is prijzengeld voor de beste drie atleten per wedstrijd. De bedragen worden binnenkort bekendgemaakt.

Partner

Urban Athletics Series

De Urban Athletics Series zijn atletiekevenementen midden in de stad. Pop-up atletiekbanen worden op plekken neergelegd waar passanten en atleten op een unieke manier de sport kunnen ervaren. Het geeft de atleten een kick en laat de puurheid van de sport zien.

 

Marijke Wijnmaalen gaat op de Klaverblad Arena Games 2019 over een hoogte van 3,86 meter bij het polsstokhoogspringen. Zij wordt daarmee tweede achter winnares Killiana Heymans. Foto: Ed Turk Fotografie

Reacties zijn gesloten.