Route

De Klaverblad Arena Games worden gehouden bij de atletiekbaan van de Gooise Atletiek Club (Arena 103, 1213 NZ Hilversum) op het Arenapark. Dit is het voormalige Gemeentelijk Sportpark dat ooit bestond uit voetbalvelden, een atletiekbaan, een tenniscomplex en een paardenracebaan.

De atletiekbaan is bekend om de karakteristieke houten tribune, ontworpen door Willem Marinus Dudok (van 1928 tot 1954 gemeentelijk architect van Hilversum). De houten tribune is de oudste nog bestaande sporttribune van Nederland en sinds 1990 een Rijksmonument.

Tijdens de Olympische Spelen in 1928 speelde de tribune een hoofdrol. Amsterdam kon niet alle sporten faciliteren. Voor het paardrijden en de veldloop van de moderne vijfkamp, werd uitgeweken naar Hilversum. Vanaf de houten Dudoktribune keken Koningin Wilhelmina en kroonprinses Juliana op 9 augustus naar de Olympische Dressuurproef.

Bereikbaarheid met de auto

Je neemt vanaf de snelweg A27 de afslag Hilversum. Bij de eerste stoplichten hou je rechts aan. Bij de tweede stoplichten ga je linksaf het ArenaPark in (Arena 1). Dan volg je de weg en aan je linkerhand vind je de Dudoktribune, de atletiekbaan en het GAC clubhuis. Hierbij rijd je ook langs de ingang van de baan. Ga na het clubhuis linksaf om je auto te parkeren.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Van het NS station Hilversum Sportpark is het ongeveer 2 minuten lopen naar het GAC clubhuis en de baan. Je loopt langs de ROCvA Gooi- en Vechtstreek in de richting van het Esso benzinestation. Voorbij het benzinestation zie je rechts het GAC clubhuis. Voor het plannen van je treinreis kun je gebruikmaken van de reisplanner van 9292 of de reisplanner van de NS.

 

De gerestaureerde houten tribune uit 1919 van architect Dudok aan de atletiekbaan van de Gooise Atletiek Club. Foto: Verheijfotografie

Reacties zijn gesloten.